View A.png

CLAPHAM HIGH STREET

154-164 Clapham High Street is a mixed use project to regenerate an existing 4 storey building on a key corner site on the High Street. The development will provide improved retail at ground floor with a new basement extending under the building, and the conversion of the floors above from ancillary commercial space to residential accommodation along with a new build block of flats to the rear leaving a central podium courtyard as amenity. 

A PART OF THE FOREST

The CLT timber structure of the central hub is built into the hillside with ground floor access on the south side, stepping up to the 4th floor, with level access on the north side. A full woodland escape experience will provide guests with sunken fire pits, wide open glazing and winding woodland trails.

Guests will be able spend time in their pods during the day and have access to the central hub for food, drink and relaxation.

Clapham HS View 01.01.jpg
Clapham HS View 04.01.jpg

MODERN DAY LIVING

The central hub accommodates restaurants, conference facilities, pools and spa, as well as rooms above. The use of locally sourced cross laminated ‘Scottish’ timber for the structure, will help the local economy as well as the low carbon footprint of the hotel’s construction.  

MODERN DAY LIVING

A huge part of this project is the MMC sustainability aspect where PV has been incorporated into the structure to reduce energy reliance of the grid.

Courtyard Clapham HS.03.jpg
Capture 1.JPG